innovatie centrum

 

Global Development Africa wil samen met de lokale partners in de hoofdstad Bujumbura boeren ondersteunen bij het succesvoller maken van hun boerenbedrijven en een begin maken met een conserveringsleergang

De economie van Burundi is bezig met de wederopbouw na meer dan 2 decennia burgeroorlog. Een doorsnee burger leeft van geld dat ver onder een minimaal noodzakelijk loon ligt. Dit komt doordat 40 % van de bevolking werkloos is. De meeste werklozen zijn jongeren die door de burgeroorlog minder kans hebben gekregen om een beroep te leren. Er zijn nog steeds weinig beroepsopleidingen te vinden, ook in de hoofdstad.

Een groot aantal van de bevolking van het platteland is naar de hoofdstad Bujumbura getrokken op zoek naar een veilige plek. Daardoor ontstond daar een grote concentratie van mensen. De hotels en restaurants worden daardoor ook intensief gebruikt. Tegelijkertijd ontbreekt het daar aan gekwalificeerd personeel en de standaard voor hygiëne en gezondheidszorg.

GDA wilde de bevolking een impuls te geven door het opzetten van een Innovatie Centrum, dat mede zal fungeren als een ontmoetingscentrum tussen de bevolking en lokale bedrijven.

 

Om de projecten in Burundi te ondersteunen zal het Innovatie Centrum in eerste instantie worden gebruikt als bed&breakfast voor  ( zaken-) mensen die een paar dagen in Bujumbura moeten verblijven.

In de benedenzaal zal bovendien de mogelijkheid zijn cursussen te faciliteren.

De keuken zal bovendien worden benut om (landbouw-)produkten te conserveren en voor verkoop in de omgeving voor te bereiden.

Dit alles kan het project voor de boeren/boerinnen financieel ondersteunen.

kleine historie;

In 2013 is een project geweest met het lokaal fabriceren van baksteen uit rivierklei.

Onder begeleiding van plaatselijke professionals is vervolgens het gebouw opgetrokken.

Deze fase is grotendeels mogelijk gemaakt door Ten Brinke Foundation.

zie ook   fotoalbum