BURUNDI
ONS PROJECT IN BURUNDI

Het kleine Burundi ligt ten zuiden van de evenaar in het grote merengebied. Het gedeeltelijk bijbehorende Tanganyikameer is na het Siberische Baikalmeer het oudste en diepste meer ter wereld. Het strekt zich uit over 673 km en is gemiddeld 50 km breed.

Het landschap wordt gedomineerd door bergen en water.
De heuvels rond de grote meren behoren tot de dichtstbevolkte streken, onder meer omdat de grond er zeer vruchtbaar is. De hoogtes zorgen bovendien voor een mild klimaat, ondanks de nabijheid van de evenaar. Daardoor valt de regio buiten de zone waar de tseetseevlieg thuis is, zodat men er ook goed vee kan houden.

Het land heeft een tropisch klimaat, dat sterk bepaald wordt door hoogte en seizoen. Er zijn jaarlijks twee droge en twee natte seizoenen. De gemiddelde temperatuur ligt, naargelang de hoogte, tussen 24 en 17 graden.
Qua landschap heeft Burundi veel te bieden: de groene heuvels en het grote Tanganyikameer, elk met hun eigen flora en fauna

Burundi heeft 2 nationale parken: in het noordwesten het Kibira Nationaal Park met alpien regenwoud, dat in Rwanda overgaat in het Nyungwepark, en het Rurubu Nationaal Park in het noordoosten langs de Ruruburivier.